Sia's legeværelse

VERDENS BEDSTE VEGANSKE KANELBASSER(E)

Jeg har igennem længere tid lavet flere forskellige opskrifter på veganske traditionelle kanelsnegle. Dog har jeg ikke kunne finde den rette konsistens til selve dejen, da jeg ofte synes de hurtigt bliver ‘hårde’ i skorpen, men denne opskrift er dejlig blød og meget juicy – præcis som de skal være.

20 stk.:

 • 50 gram gær
 • 300 ml sojamælk med vanilje (eller anden plantemælk), stue temperatur
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 kardemomme
 • 100 gram sojayoghurt (eller en anden plante yoghurt), stue temperatur 
 • 600-650 hvedemel 
 • 150 gram plantemargarine, stue temperatur

Remonce:

 • 150 gram brun farin
 • 75 gram plantemargarine, stue temperatur
 • 2-3 tsk. kanel
 • Evt. 3 spsk. perlesukker

Opløs gæren i sojamælken. Når gæren er helt opløst – tilsæt salt og kardemomme, rør godt rundt. Tilsæt sojayoghurt og pisk det godt. Tilsæt halvdelen af melet og lad det blive en klistret dej, tilsæt plantemargarinen lidt efter lidt og ælt igennem. Tilsæt til sidst det sidste mel og ælt godt, dejen skal slippe skålen let. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i 1 times tid.

Bland brun farin, plantemargarine og kanel godt sammen i en lille skål – stil til siden.

Drys lidt mel ud på bordet og placér dejen i melet.  Rul dejen ud til en stor firkant. Brug en dejskraber til at få remoncen helt ud til kanterne og fordel godt ud på dejen. Rul dejen sammen og skær ud til snegle i ca. 5 cm tykkelse. Placer basserne i en tærteform eller på en bageplade, placer dem gerne tæt, så de kan hæve sammen. Efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, bag i 20-35 minutter. Pensl evt. med lidt sojafløde/havrefløde og drys med perlesukker. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sia's legeværelse