Brownie uden mel og sukker? #vegan

Brownie helt uden sukker og mel? Jep!
Den her brownie er virkelig lækker, helt fast og sød i smagen.
Opskriften giver ca. 8 store stykker.
Ingredienser:
- 1 dåse sorte bønner (240 gram)
- 2 spsk. kakao
- 40 gram havregryn
- 100 ml. plantemælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 6 dadler
- Vanilje ekstrakt
- 20 gram kokosolie
- 50 gram chokolade knapper (mørk)
- Chokolade knapper til topping (mørk)
Opskrift:
- Forvarm ovnen på varmluft – 170 grader.
- Dræn væsken fra de sorte bønner og skyl dem godt.
- Blend dem i en foodprocessor og lad den køre til bønnerne er blendet igennem.
- Hvis kokosolien ikke er flydende, varm så kokosolien i en gryde.
- Tilføj kakao, havregryn, plantemælk, salt, bagepulver, dadler (husk at fjern stenene), vanilje ekstrakt og den flydende kokosolie. Lad foodprocessoren køre til massen bliver til én masse.
- Vend chokoladeknapperne rundt i dejen.
- Smør en kageform/bradepande med olie eller smørbar. Hæld dejen i formen, og tilføj evt. lidt chokolade knapper på toppen af kagen.
- Jo tykkere din brownie er, jo længere tid i ovnen. Jeg laver dem gerne tynde, da de så er mere ‘faste’. Hvis tilfældet er, at dine også er tynde så giv dem ca. 12-15 minutter i ovnen. Stik en gaffel i kagen, for at se om den er færdig. Den er færdig hvis dejen ikke klistrer på gaflen.
- Server gerne med vegansk flødeskum eller vegansk vanilje is.
Ingen kommentarer endnu