Vegansk lasagne m. bechamelsauce

Sia skal skifte vuggestue, hvad med vegansk mad?

Da vi skal flytte om under 2 måneder har vi haft mange tanker omkring Sia og hendes vuggestue…

Vi skal flytte til nordsjælland, altså ikke lige rundt om hjørnet fra hendes vuggestue. Det var egentlig meningen vi ville køre og aflevere hende i den vuggestue, som hun går i nu. Men efter flere overvejelser, bliver vi nødt til at rykke hende, det gør så ondt, for hun elsker de pædagoger og hendes vuggestue. Beslutningen blev egentlig taget efter Simon og jeg, kom til at tænke på, hvis der nu skete hende noget eller hun f.eks. blev syg, så vil det tage os 45-50 minutter før vi kunne være hos hende, og det ville ingen af os kunne holde ud. Derfor skal hun flyttes, heldigvis er Simon færdig hos politiet til oktober, hvor Sia skal skifte vuggestue, så derfor har han massere af tid, til at give hende tryghed i den nye institution.

Vi havde besøgt en dagplejer i Frederiksværk, men efter 15-20 minutter var fornemmelsen der stadigvæk ikke. Sia løb rundt og synes det var hyggeligt de første 10 minutter, men efter hun havde rodet i alt legetøjet, hoppet i sofaen og rodet i strikketøjet, så kedede hun sig og ville videre. Vi havde allerede tjekket op på, hos dagplejeren at det var muligt at få Sia til at spise vegansk hos hende, og det var det – hun kendte lidt til det, og var meget åbent omkring det. Vi ved fra andre steder, at det er lettere at få vegansk mad hos dagplejere end institution, pga. regler fra kommunernes side.

Men pga. mavefornemmelsen valgte vi at besøge en institution ca. 800 m fra vores nye hus. Jeg må indrømme jeg var nervøs, inden vi skulle besøge vuggestuen, først er jeg virkelig ked af at Sia skal ‘udsættes’ for at skifte vuggestue, men jeg er også nervøs for, hvad de siger til at hun udelukkende skal spise plantebaseret, for daginstitutionerne er ikke forpligtet til at tage hensyn til madvaner, hvis der ikke er en lægeerklæring indenover.

Da vi besøgte vuggestuen, ventede vi til sidst i ‘rundvisningen’ at forhøre os om deres økologiske madordning. Heldigvis var lederen af vuggestuen, meget lyttende og interesseret. Det første hun fortæller er, at køkkendamen har en datter der er veganer, så hun er inspireret af plantebaseret mad og at det ikke ville være noget problem. De dage der bliver serveret kød eller fisk, vil Sia have sin egen grøntsagspostej (som hun elsker) i deres køleskab, og det vil være muligt for os, at have andre valgmuligheder i deres køleskab, hvis behovet pludselig skulle opstå.

Nu er vi bare spændt på, hvordan Sia vil tage det hele. Både flytning og skiftningen af vuggestue, men hun er en sej lille pige, så jeg håber og tror på, at hun vil tage det hele fint.

 

Hvis du har nogle erfaringer med at flytte dit barn, til en anden institution så tager jeg imod alle råd 🙌🏽.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk lasagne m. bechamelsauce