Bløde chokolade boller uden æg

Sprødeste og lækreste kartoffelpizza

Flere af jer har efterspurgt en opskrift, på de kartoffelpizzaer jeg har lavet en del gange efterhånden.

Her har i endelig den færdige opskrift, og det er med god grund, jeg ofte bager disse pizzaer. Jeg er færdig med at købe færdiglavede pizzabunde, de bliver aldrig ligeså lækre og sprøde som denne opskrift.

Den hvide dressing er lavet af Alpro yoghurt, citronsaft og frisk persille.

 

Opskriften giver 3 mellem pizzaer.

Pizzabund:

  • 15 gram gær
  • 225 ml lunkent vand
  • 15 gram olivenolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 400 gram Tipo 00 hvedemel

Topping:

  • 3 store kartofler/ sød kartofler (ca. 300 gram)
  • Hvidløgspulver
  • Peber
  • Grøn pesto (Urtekram)
  • Ruccola/spinat

Opskrift:

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt olie og salt.
  3. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt med hænderne.
  4. Put dejen i en skål og dæk den med et viskestykke i 2,5 time. Du kan evt. lave dejen dagen før og stille den på køl natten over, brug i så fald mindre gær.
  5. Tænd ovnen på over- & undervarme, på maks grader – typisk 275 grader, lad endelig badepanderne være i ovnen.
  6. Del dejen i 3 lige store stykker. Form dem til 3 runde pizzaer på hver deres bagepapir.
  7. Skær kartoflerne i tynde strimler eller riv dem på et jern – hvis stykkerne bliver for tykke, bliver de ikke ‘bagt’ færdig.
  8. Tilføj hvidløgspulver og peber.
  9. Tag bradepanden ud af ovnen og put forsigtigt bagepapiret på bradepanden.
  10. Bag pizzaerne i ca. 5-6 minutter.
  11. Put pesto og ruccola/spinat ud over pizzaen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde chokolade boller uden æg