Vegansk lasagne m. bechamelsauce

Bløde chokolade boller uden æg

Lækre bløde bamseboller med chokolade. Den her opskrift blev så veludviklet, mange af de chokolade boller jeg har lavet synes jeg ikke har været søde nok, og heller ej var luftige nok – men det er den her opskrift!

Reklame / Melet jeg bruger er fra Valsemøllen og er økologisk*.
Opskriften giver 12 boller.

Ingredienser:

  • 2 dl plantemælk – jeg brugte havremælk
  • 1 dl vand
  • 35 gram gær
  • 30 gram formelis
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 100 gram lys chokolade fra Ichoc
  • 500 gram hvedemel*
  • Smørbar til pensling

Opskrift:

  • Bland plantemælk og vandet godt.
  • Tilsæt gæret og pisk det godt, så der ikke er nogle klumper.
  • Tilsæt flormelis, kardemomme og salt, rør godt rundt så det hele bliver fordelt.
  • Hak chokoladen groft og tilsæt i blandingen.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt derefter grundigt evt. på køkkenbordet du kan også bruge en røremaskine.
  • Kom derefter dejen i en skål og dæk til med et viskestykke, som sættes til hævning i 45 minutter.
  • Del dejen i 12 stykker – de skal veje ca. 80 gram stykket for at blive lige store.
  • Form bollerne ved at spænde dejen ind under bollerne.
  • Kom chokoladebollerne i en pradepande beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, imens bollerne efterhæver.
  • Smelt smørbar i en gryde og pensl bollerne, når de er færdige med at hæve.
  • Bag bollerne i ca. 10-13 minutter til de er blevet gyldne på toppen.
  • Spis med et godt lag tand-smørbar 😉 .

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk lasagne m. bechamelsauce