Verdens bedste cream cheese (vegan)

Ja, Sia lever vegansk

Simon og jeg får ofte spørgsmål omkring Sia’s kost. Derfor tænkte jeg at et indlæg, måske kunne svare på nogle af alle de spørgsmål som vi oftest får. 

Her får Sia grønkåls smoothie i et bambus glas med bambus sugerør. Jeg har dog for få dage siden købt en termodunk i stål, som vi virkelig er blevet glade for, da vi ikke skal holde på sugerøret og kan have en smoothie med på farten.

Sia begyndte på grød/mos da hun var lidt over 6 måneder, jeg fuldammede hende indtil da. Hun er nu snart 8 måneder og har været på grød/mos i snart 2 måneder.

Har du set mit tidligere opslag ‘Kan babyer leve vegansk?’ Hvis ikke kan du læse om det HER.

Der er som sagt flere af jer der er nysgerrige på, hvad hun egentlig spiser i løbet af en dag. Det er som med alle andre babyer, op og ned hvor meget Sia spiser i løbet af dagen, nogle dage spiser hun rigtig meget, andre dage har hun dog mere lyst til brystet. 

Jeg vil gerne understrege at det på ingen måde er svært at opfostre et barn vegansk. Både Simon og jeg har en bred viden, omkring vegansk ernæring og det er derfor helt naturligt for os at give Sia rene planter. Vi søger viden og erfaringer fra udlandet, da de danske læger og sundhedsplejersker ikke har nok viden herom. Hun får stadigvæk d-dråber og B12 vitamin startede vi på da hun var 5,5 måned gammel.

Hvad gør vi når Sia starter i vuggestue eller dagpleje? Det kan du læse mere om HER

 

 • Om morgenen får hun oftes havregrød lavet på havremælk, hvor der er tilsat tahin u. Salt og en stor klar smørbar. Nogle gange vil hun hellere have en smoothie, den laver vi ud af forskellige frosne grøntsager/frugt (broccoli, spinat, grønkål, mango, pære, banan), dadler, tahin u. Salt, hampefrø og havregryn.
 • Inden hendes første lur som er 1,5-2 timer efter hun er vågnet, ammer jeg hende.
 • Når hun vågner spiser vi oftes frokost sammen. Her kan det være kartoffel med smørbar, sød kartoffel, hokkaido, avocado, rester fra dagen før, hirse pandekager eller en smoothie hvis hun har fået havregrød om morgenen.
 • Som mellemmåltid kan det være: frugt – banan, kiwi, æble, pære, mango, appelsin. Alle former for spread – humus, kidney osv. Forskellige former for pandekager eller mad muffins. 
 • Aftensmad får hun oftest det samme som os, her undlader vi dog salt og soya (før hun er et år). 

 

Jeg ammer hende stadig 3-4 gange i løbet af dagen og igen om natten. Jeg vil blive ved med at amme til hun eller jeg siger stop, så længe vi begge er trygge og glade for det, så følelse det helt naturligt at blive ved. Jeg føler stadig det er et lille ‘helle’, hvor vi kan være alene og nyde hinanden. 

3 kommentarer

 • Gosia

  Hej, hvilke d-dråber og b12 vitamin får Sia? På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Hej 🙂

   Sia får lige nu boost B12 på spray og D-dråber er fra Lactocare.

   Rigtig god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gosia

   Hej igen 🙂

   Tak for hurtige svar. Hvor mange spray får hun? Min datter er 17 måneder nu og hun får også lactocare, men jeg er ikke sikker på hvor meget b12 vitamin hun skal have.

   Rigtig god dag

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste cream cheese (vegan)