Kan baby'er leve vegansk?

Vegan baby – dagpleje vs. vuggestue

Efter ens barn er en måned gammel skal man allerede tage stilling til om ens barn skal gå i dagpleje eller i vuggestue. Jeg kan huske da jeg havde født Sia og hun stadig var så lille, kunne og kan jeg stadigvæk ikke forestille mig at der er andre der skal passe hende.

Til december har jeg været på barsel i et år (jeg gik fra 4 måneder før min barsel startede) og Sia skal starte fra midt januar, så jeg har lidt over halvanden måned til at køre hende ind.

Sia er skrevet op til dagpleje men også til vuggestue. Jeg har selv gået i dagpleje og jeg var så glad for det! Jeg snakker stadigvæk med min dagplejemor den dag i dag, og vi har et rigtigt godt forhold til hinanden. Det er nok også derfor jeg helst vil have hende i dagpleje. Lige nu er hun nummer 32, så det er ikke særlig realistisk at hun får plads. Jeg må nok indse, at hun kommer til at gå i vuggestue.

Der er så mange fordele og ulemper ved begge dele, og derfor synes jeg også det er svært at vælge, det handler nok om ens mave fornemmelse og hvordan man har det når man besøger stedet.

Den vuggestue som vi har skrevet vores datter op til, er der madpakkeordning. Dette var et krav fra vores side, så vi vidste hvad hun ville få at spise. Jeg har ikke brug for at Sia skal føle sig ‘anderledes’ fordi hun ikke spiser dyr, så derfor er madpakkeordning et must. Heldigvis er vuggestuen lige rundt om hjørnet, hvor vi bor så det er nemt at aflevere og bringe, hvorimod dagpleje er i den anden ene af byen.

Jeg har søgt rigtig meget inspiration fra diverse facebook grupper ”veganske forældre” og ”veganske mødre”, disse grupper er værd at melde sig ind i, hvis man søger inspiration.

 

Hvilke erfaringer har I og hvad mener I man skal være opmærksomme på?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan baby'er leve vegansk?