Sundere veganske kammerjunkere & jordbær koldskål

Bløde boller

Alle de gange jeg har lavet boller og toppet dem med diverse frø, er de altid faldet af! Jeg kan af gode grunde ikke pensl mine boller med æg, men endelig fandt jeg løsningen til gyldne boller med drys. Soya cuisine er det gyldne produkt, der får mine boller til at skinne. Derudover er de her boller dejlige luftige.

Opskriften giver 9 store boller.

Ingredienser:

  • 25 gram gær
  • 250 ml lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 150 gram grahamsmel
  • 300-350 gram hvedemel
  • 1 hørfrø æg*
  • Soya cuisine til pensling
  • Sesamfrø og solsikkerner til drys

Opskrift:

  1. Først laves hørfrø ægget, da det skal stå og trække væsken. 10 gram knuste hørfrø (skal knuses i en kaffekværn). Put de knuste hørfrø op i et krus og tilsæt 10 spsk. vand, rør godt rundt og lad det stå og trække.
  2. Opløs gøren i det lunkne vand.
  3. Tilsæt salt og grahamsmel og rør godt rundt.
  4. Tilsæt hvedmelet lidt efter lidt og ælt.
  5. * Tilsæt hørfrø ægget, og ælt det godt ind i dejen.
  6. Lad dejen hæve i 45 minutter.
  7. Form bollerne til ønsket størrelse, pensl bollerne med soya cuisine og tilsæt sesamfrø og solsikkekerner på toppen af bollen.
  8. Lad bollerne hæve i yderligere en halv time, sådan får du det bedste resultat.
  9. Bollerne skal have 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter.
  10. Server med peanut butter og top med dadler, hvis du er rigtig fræk putter du også mørk chokolade på, du vil ikke fortryde det ;-).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere veganske kammerjunkere & jordbær koldskål