Svar på spørgsmål - Instagram

Vegansk rabarberkage

Jeg har endelig knækket koden til en lækker saftig rabarberkage.

*I parentes kan du se den glutenfri variant.

I alle de opskrifter jeg har kigget på, skulle der bruges æg, men jeg har endelig fundet et produkt der er ligeså godt, som samtidig også er glutenfrit!

image1-2image2-1

Topping:

  • 85 gram smørbar fra Naturli’
  • 85 gram havregryn (*brug glutenfri havregryn)
  • 110 gram brun farin
  • 1/2 tsk. salt

Kagen:

  • 300 gram rababer skåret i små tern
  • 1 spsk. brun farin
  • 50 gram kokosmel
  • 60 gram hvedemel (brug kokosmel)
  • 110 gram smørbar
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 80 gram agaveisrup
  • 2 orgran – no egg kan købes HER

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen på 175 grader – varmluft.
  2. Først laves toppingen. Bland det bløde smør med havregryn, brun farin og salt med fingrene, stil på køl efterfølgende.
  3. Vend rabarberstykkerne med 50 gram kokosmel og brun farin i en skål.
  4. I en anden skål, piskes det bløde smør med agavesirup og 2 no egg (6 gram pulver som er rørt sammen med 60 ml vand).
  5. Bland 60 gram hvedemel, bagepulver og salt sammen og vend det i smørblandingen.
  6. Smør en bageform med smørbar og hæld dejen i formen, tilsæt efterfølgende toppingen ovenpå kagen.
  7. Bag kagen i 45 minutter og velbekommen 🙂 kan både nydes lun og afkølet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svar på spørgsmål - Instagram