Fødselsberetning - privat klinik.

De første uger som mor

Jeg ved at alle mødre siger det, men tænk vores lille pige allerede er 19 dage gammel i dag. Dagene flyder ind i hinanden, og hvis det ikke var fordi folk lavede aprilsnar igår, havde jeg ikke anet hvad dato det er.

bc6762be-b50f-4837-84a6-4ff8d2ebaf88

Det dér med søvn… I de første dage sov jeg slet ikke, jeg lå bare og kiggede på min smukke baby, for tænk nu hvis hun stoppede med at trække vejret! Tror det er alle forældres største frygt. Først efter et par dage kunne jeg godt mærke, det ikke nyttede noget. Jeg begyndte at få hovedpine og kunne slet ikke hænge sammen, da jeg også stadig var øm i min krop efter fødslen. Jeg brugte de første par dage i sengen, min lænd og min numse var fuldstændig smadret. Jeg troede aldrig, jeg skulle komme til at sidde ordentlig igen. Vi fandt hurtigt en god løsning som fungerede for os, hvor Sia sover i sin babynest i mellem os (selvfølgelig med sin egen dyne, mere hvis mødrepolitiet skulle komme efter os). Vi har købt en ‘svøbedragt’ istedet for et tæppe, som virkelig giver Sia ro om aftenen. Den er så dejlig nem at give hende på, og når hun skal skiftes i løbet af natten, behøves man ikke at tage den af hende.

Derudover lærte jeg hurtigt at amme liggende, netop fordi jeg ikke kunne sidde op. Det er simpelthen det bedste! At kunne ligge ned og amme sin baby om natten. Hvis du skal være mor, så lær det som en af de første ammestillinger.

Sia vågner som regel ca. Hver 3 timer (kl. 24-3-6), hvor hun så får ren ble, en god tår mælk og til sidste bliver hun ‘bøvset af’, som ofte bliver til gylp. Vi stræber os på, at hun får mad og bliver gjort natteklar omkring 20-21, det har fungeret rigtig godt for os.

Mine råd:

1. Køb et godt svøbetæppe, eller en svøbedragt!

2. Lær at amme liggende, som noget af det første.

3. Køb massere af stofbleer og hvis du tror du har nok, så køb endnu flere.

4. Download appen ‘Sound sleeper’. Den bliver din bedste ven, når baby er dybt ulykkelig, og du bare ikke kan finde ud af hvorfor. Sia‘s yndlings er ‘womb’ den virker hver gang, især hvis vi vugger hende i armene imens!

Dét praktiske… Vi har været så heldige at Simons barsel lå lige inden påske, så jeg har kun været alene med vores datter dagen før skærtorsdag. Simon starter igen på arbejde imorgen, hvor jeg så skal vænne mig til at være uden ham.

Jeg føler ikke det er naturligt at ligge min baby ‘fra mig’ i fx en babynest eller andet, da jeg helst vil have hende så tæt på mig som muligt. Derfor er jeg virkelig glad for min bæresele. Jeg brugte den i mange timer den ene dag hvor Simon var på arbejde. F.eks. da jeg skulle lave mad eller ordne andre praktiske ting. Sia elsker at være i den og falder helt til ro, hvilket er win win!

Mine råd:

1. Lad hjem være hjem den første tid. Rodet og vasketøjet løber ingen steder – desværre…

2. Køb en vikle eller en bæresele, inden baby kommer til verden, så du kan lære den at kende.

Amning… Min største frygt var, at jeg ikke kunne amme eller at jeg ville få en hård start. Dem som kender mig ved, at jeg virkelig brænder for at amme mit barn! Jeg har hørt så mange historier om at det er det bedste, og at man får en helt anden kemi med sit barn når man ammer. Og hvor har de dog ret! Jeg elsker at amme. Jeg elsker tanken om at jeg kan give min datter lige præcis dét, som hun har brug for, for at få en god start på livet. Det er hårdt at få amningen op at køre, og hold nu mund hvor gør det ondt de første dage! Det er så skrækkeligt! Men som de fleste siger ‘hold ud’, der går et par dage og så er smerterne væk. Jeg fik min kæreste til at køre ned på apoteket for at købe salve og ‘suttebrikker’. Der var to hele dage, hvor jeg ikke kunne holde ud at have noget over mine bryster, vi måtte lukke alle persiennerne og jeg måtte gå topløs, det hjalp! 2 dage efter så var smerterne væk, og jeg kunne endelig ligge min datter til, uden at have smerter. Mine råd:

1. Få fat i salve til dine bryster, det skal være en salve du ikke behøver at tørre af inden amning. (og måske ammeprikker, til den første dag)

2. Igen: Lær at amme liggende!

56eaec77-2677-41c5-bd5b-059f69080432

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsberetning - privat klinik.