Nu må du da have født?

Fødselsberetning – privat klinik.

Jeg vil dele min fødselsberetning med jer, da vi simpelthen har haft den bedste fødsel vi kunne ønske os. Det var en helt fantastisk oplevelse både for min kæreste, men også for mig. Jeg har aldrig rigtig været bekymret for fødslen, da det helt sikkert har hjulpet mig, at jeg har haft en ‘fødselsplan’, selvom den var ved at blive lavet om i sidste øjeblik. Det kan du læse meget mere om HER.

Som jeg skrev på bloggen, dagen før min fødsel, var det planen at jeg torsdag (dagen efter fødslen) skulle sættes i gang kl. 9.30 på Roskilde Sygehus. Der fortalte jordemoderen mig, at det desværre ikke var muligt at føde i vand, når man skulle sættes i gang. Jeg var nervøs, for min plan var at fødslen skulle være så naturligt som muligt, at vores datter skulle fødes i vand, som hun netop kom fra, synes jeg der er er noget smukt ved. Det faldt mig slet ikke ind, at jeg pludselig skulle føde på en briks – på ryggen – på et sygehus. Hvordan mine 10 dage over termin så ud, kan du læse meget mere om HER.

img_0275

Tirsdag nat kl. 23.00 vågnede jeg med en stikkende fornemmelse i den nederste del af maven – en følelse jeg har haft før, så jeg tænkte ikke videre over det.

Jeg vågnede igen kl. 2.00 hvor jeg igen mærker en stikkende fornemmelse, men igen lader jeg tankerne svinde hen og falder i søvn. Bare en halv time senere vågner jeg op igen med ‘rigtige’ veer, som havde taget til i styrke. Først her vækker jeg Simon, for at han kan kunne hjælpe mig med min vejtrækning og gøre badet klar. Simon vidste præcis hvad han skulle gøre, da vi ofte har talt igennem, hvordan han bedst kunne hjælpe mig igennem veerne.

Kl. 4.20 tog veerne pludselig endnu mere til, og vi ringede til Storkereden. Heidi var på vagt og hun fik talt mig ned igennem telefonen, samt hjalp mig med vejrtrækningen og afspænding. Vi aftalte at jeg ringede tilbage, hvis veerne blev kraftigere eller hvis jeg havde brug for guidning. Det var vigtigt for mig, at min kæreste var ved min side under hver evig eneste ve, derfor kaldte jeg på ham, når jeg kunne mærke de var på vej. Han hjalp mig med at trykke på NADA punkterne (især mellem mine øjne) hvilket fik mig til at flytte fokus fra veerne.

Kl. 5.00 ringede vi igen til Heidi, for nu var veerne blevet længere og hyppigere. Vi aftalte at mødes kl. 6 på Storkereden. Min kæreste fik pludselig travlt da han både skulle pakke de sidste ting (rigeligt med mad 😉 ), men samtidig komme ind til mig når veerne var på vej.

Kl. 5.15 var det snart tid at tage afsted og jeg skulle have noget tøj på, hvilket næsten var det værste. Det er svært at holde fokus på vejrtrækningen samtidig med at få tøj på. Det var her det glippede for mig, så jeg måtte afstresse og få tøjet på mellem veerne. I dagene op til termin havde jeg en idé om, hvilket tøj jeg skulle føde i, men hold nu op hvor var jeg fuldstændig ligeglad, hvad jeg skulle have på – jeg ville egentligt bare helst ud i bilen, i ingenting. På vej ud til bilen måtte vi tage en pause, da der kom en ve. Det er ingen hemmelighed, at jeg gav den gas med lyd og hele molevitten, da det var en lettelse at råbe samtidig med at vejrtrækningen var i fokus. Der var en del hundeluftere der fik sig et chok, også vores nabo havde tændt for lyset i soveværelset – der var vidst ingen tvivl om, at de vidste jeg var i gang med at føde.

kl. 5.30 og vi kørte mod Storkereden, det var den længste køretur i hele mit liv. Det spændte helt vanvittigt op bagtil og jeg kunne næsten ikke sidde på sædet. Jeg måtte stå halvt op i bilen, da jeg havde så utrolig mange smerter. Da vi var 5 minutter fra Storkereden begyndte jeg at føle pressestrang, men holdte lidt igen, selvom det var svært!

kl. 05.50 ankommer vi til Storkereden. Vi møder ind til søde Heidi, som vi har mødt flere gange til konsultation og fødselsforberedelse. Det var en lettelse og befrielse at jeg vidste der var hende på vagten. Jeg blev ekstra rolig af at se hende. Heidi stod med det største smil, og jeg løb ind på ‘stuen’. Som det første, stod jeg op af ‘briksen’ og rykkede med hofterne fra side til side, hvilket var en lettelse da jeg havde de voldsommeste smerter bagtil (jep, lige i numsen). Heidi og Simon hjalp mig igen ved at trykke mig på bestemte punkter fx ryg og halebenet.

img_27951/2 time efter kommer vores pige til verden

Kl. 06.05 gik mit vand, simpelthen den rareste følelse! En befrielse! Heidi begyndte at fylde karret med vand og kl. 06.30 var jeg i karret og havde nu voldsomme presseveer. Jeg har hele tiden glædet mig til pressefasen, da de fleste har fortalt mig at det er en lettelse, men der må jeg bare sige – nej. Jeg kunne ikke finde rytmen, jeg råbte mere end jeg pressede. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor der ikke skete noget. Jeg startede med at sidde i knæ/albue leje, hvilket overhovedet ikke fungerede for mig.

Efter et par minutter fik Heidi mig igen på rette spor. Hun forklarede mig, at jeg skulle presse istedet for at råbe, og det gav pote. Min kæreste og jeg blev enige om, at nu skulle hun til verden, der var ingen vej udenom. Heidi fandt en helt fantastisk metode til at få vores pige ud på. Min kæreste fik en stor andel i, at hjælpe mig med at bringe vores datter til verden – hvilket virkelig er fantastisk at se tilbage på. Vi klarede det sammen – ikke kun mig.

Heidi gav mig et langt torv i vandet, som jeg skulle hive i, hver gang der kom en ve, og Simon skulle så stå imod i den anden ene. Heidi gav os begge plads til at være i fødslen, og fik indraget min kæreste.

Der gik ingen tanker igennem mit hoved kun, at nu skulle det overstås og 35 minutter efter den første presseve og 4,5 time efter første ve, kommer vores datter til verden. Jeg ender med at tage imod hende og hun kommer op på mit bryst, med min kæreste ved min side, vi er så overvældet. 3400 gram og 51 centimeter – helt igennem perfekt lille menneske, som vi har skabt.

a8a97a1f-8a46-4bd0-a105-66737fada740

Jeg er så dybt taknemlig for, at vores ‘fødselsplan’ gik lige efter bogen! Jeg er så glad for at vi valgte at føde på Storkereden og at jeg nåede det lige inden igangsættelse. Derudover er glad for at vi fik lov at føde med verdens bedste jordemoder – Heidi, med dit varme smil og din helt fantastiske måde at være på under hele fødslen, så havde det ikke været så let, en jordemoder med hjertet på det rette sted ❤️img_0419

Du finder Heidi på Instagram HER.

4 kommentarer

 • Camilla

  Vi fødte på storkereden i Slagelse januar 2017 hos Malene ❤️ Jeg var 7 dage over termin og fik heldigvis den skønneste fødsel❤️ startede kl 10 formiddag og 13.34 var han ude., min 3 søn og skulle der komme en mere så blir det helt sikkert endnu et storkebaen 💙💙💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Lyder også som en fantastisk fødsel! Er så dybt taknemlig for at jeg valgt at føde dér og ikke på hospitalet.
   Malene var her faktisk i fredags, til første jordemoder besøg efter fødslen, en rigtig dejlig dame! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejlig fødselsberetning 🙂 Glæder mig til det forhåbentligt er min tur lige om lidt. Og stort tillykke med jeres lille pige <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Tusind tak Camilla og tak fordi du læser med <3
   Og stort tillykke med din graviditet, håber du får ligeså en skøn fødsel.
   Ha' en dejlig søndag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu må du da have født?