Vegan choko muffins

Veganske muffins m. jordbær guf

img_9707

Det er første gang jeg har rodet mig ud i at lave cupcake, da jeg altid har synes opskrifterne var uoverskuelige, men den her er faktisk lige til og nem, selvom den ser lidt voldsom ud. 🙂

Opskriften giver ca. 13-15 muffins

Ingredienser til cupcakes:

  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk. salt
  • 20 gram kakaopulver
  • 100 gram smørbar
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 2 dl plantemælk

Ingredienser til mousse:

  • 250 gram frossen jordbær
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. agar agar (vegetabilsk gelatine – kan købes HER)
  • 1 Apro sojapiskefløde

 

Opskrift:

  1. Start med at tænd ovnen på 180 grader.
  2. Først laver du moussen. De frosne bær skal i en gryde, med en lille smule vand, så det ikke brænder fast. Bærene skal optøs helt så de bliver bløde.
  3. Når jordbærrene er bløde hælder du dem op i en blender sammen med sukkeret, og blender bærrene til mos, og indtil det er en ens masse
  4. Put herefter moussen i gryden igen og lav et hurtigt opkog, hvor du tilsætter agar agar, så det blive en klistret masse.
  5. Pisk derefter soyaflødeskunnet til det bliver fast, det tager lidt ekstra tid end ko flødeskum. Når det er pisket stift tilsætter du den lune hindbær masse. Stil det på køl, imens du laver muffinsene.
  6. Tilsæt alle de tørre ingredienser i en skål: hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron, sukker, salt og kakaopulver. Bland det godt sammen i skålen.
  7. Smelt smørbar i en gryde og tilsæt det til resten af ingredienserne, sammen med æblecidereddike og plantemælken.
  8. Tilsæt dejen i formene, fyld dem 3/4 op.
  9. De skal have 18 minutter på 180 grader.
  10. Når de er kølet af, tilsætter du moussen ovenpå.

img_9705

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegan choko muffins