Dadelsnegle

Fødsels’plan’ og mine forventninger

Vi har nu været til den sidste fødselsforberedelse og burde være ‘klar’ til fødslen, men bliver man overhovedet klar? Jeg ved ærligt talt ikke hvordan jeg skal forholde mig. Jeg er i uge 37 og vores lille pige kan egentligt komme når som helst. På den ene side er det skræmmende, selvom jeg har haft 8 måneder til at forberede mig til, at jeg skal være mor, kan jeg stadig ikke helt forstå, at jeg snart skal føde.

img_9478

Hvordan har vi så forberedt os? Jeg har læst diverse fødselsplaner og fødselsberetninger, for at finde ud af hvad jeg egentligt skal igennem. Vi har været til fødselsforberedelse hos Storkereden (en privat klinik – du kan læse om mit valg HER), som virkelig har været lærerigt! Min kæreste har været med, som virkelig har gjort mig mere rolig, da han også ved hvad han kan forvente og hvordan han kan være en aktiv del af fødslen. Min kæreste og jeg har derudover snakket mange ting igennem, så han føler han kan være med i fødslen og ikke føler han er ”i vejen”.

Jeg frygter ikke fødslen, for jeg kan ikke frygte noget, jeg ikke har prøvet før, men jeg har opsat mig på, at det skal blive en god oplevelse – altså så god som muligt, både for mig og min kæreste. Da vi fandt ud af vi skulle være forældre, har det været et stort ønske både for mig, men bestemt også for min kæreste, at han skal være en aktiv del af fødslen, da det er vores barn.

Min fødselsplan:

 • Ro og stilhed under veerne.
 • Jeg vil gerne i badekar, den sidste del af åbningsfasen og gerne føde heri.
 • Min kæreste skal tage imod barnet, og føre hende op til mit bryst, mind mig/os gerne om det.
 • Klip først navlesnoren, når pulsen er ophørt – dette skal min kæreste gøre.
 • Jeg vil helst ikke føde på ryggen.
 • Jeg er åben overfor ingefær klude og akupunktur.
 • Min kæreste og jeg har et ønske om, at han skal være så aktiv i fødslen som muligt.

Mine ønsker til min kæreste:

 • Massage på lænd og hofter.
 • Byd veerne velkommen, hjælp mig med at fokusere under veerne.
 • Ros mig, hvis der er noget jeg gør godt.
 • Fortæl at du har styr på det praktiske.
 • Husk mig på, at slappe af når veerne aftager.
 • Tage tid mellem veerne.
 • Slap af i skuldre, fødder, hænder og kæbe.
 • Husk mig på laboro vejrtrækning.

Jeg er forberedt på at fødslen ikke bliver så lyserød, som jeg gerne vil have den, men jeg kan mærke det giver mig mere ro, at jeg har snakket med min jordemoder og min kæreste om mange forskellige faktorer, som kan spille ind under min fødsel.

Hvis du har en kommentar eller noget du synes jeg bør vide, gode råd eller andet, så skriv dem endelig 🙂

2 kommentarer

 • Amalie

  Hej Christina. Tak for at dele med os 🙂 Det er spændende læsning for mig, da jeg ikke er særlig langt henne i min graviditet, og stadig har meget research foran mig. Derfor bliver jeg også lidt nysgerrig. Hvordan kan det være, du vil undgå at føde, mens du ligger på ryggen? Jeg spørger, fordi jeg tænker, at det må være baseret på noget viden, der kunne være brugbar for mig 🙂 Og så en lille bemærkning. Dine opskrifter har hjulpet mig meget gennem en hård kvalmeperiode! Tak for det! Kh Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Hej Amalie.
   Først stort tillykke med din graviditet, det er en helt fantastisk tid du går i møde :-D.
   Jeg kan godt forstå det spørgsmål kommer op, det har jeg fået en hel del gange, når jeg har fortalt at jeg ikke ønsker at føde på ryggen. Efter jeg har snakket med mine jordemødre og hvad jeg har kunne læse mig til, så er det faktisk ikke særlig ‘naturligt’ at føde på ryggen, da tyngdekraften ikke bliver brugt, som egentlig gør fødslen ”lettere”. Igennem hele min graviditet har jeg ikke kunne ligge på ryggen mere end 5 minutter, før jeg besvimede, på grund af lille pigen presser på, som har givet mig meget besvær, især til for eksempel lægebesøg, scanninger osv. Derfor har jeg ikke ønske om at føde på denne måde, men istedet sidde i en squat position eller på hug, da det er mere naturligt for mig.

   Hvor er jeg glad for du kan bruge mine opskrifter! Det gør mig altid så glad når folk kan bruge dem 🙂

   Tusind tak for din kommentar og tak fordi du følger med.

   // Kristina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelsnegle