Mælkefri - jordbær moussekage

Dadelsnegle

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet kanelsnegleselvfølgelig uden mejeriprodukter. Derfor har jeg nu eksperimenteret med en lidt ‘sundere’ udgave, som faktisk blev super lækker og ikke mindst mættende. Selvom man ikke er glad for rå dadler, som jeg, skal du alligevel prøve den her opskrift!

img_9420

(Opskriften giver ca. 15 snegle)

Dej:

  • 2½ ml lunken vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 400 gram hvedemel
  • 200 gram grahamsmel
  • 1 dl Alpro soyayoghurt

Fyld:

  • 2 spsk. kanel
  • 400 gram dadler udstenede dadler
  • 0,5 ml kogende vand

 

Opskrift:

  1. Smuldre gæret i en skål og tilsæt vandet, når gæret er opløst tilsætter du salt og yoghurt.
  2. Tilsæt mel lidt efter lidt, dejen skal blive fast, ikke for tør og heller ikke for klistret, lad dejen hvile imens du laver fyldet.
  3. Fjern stenene fra dadlerne og put dem op i en foodprocessor sammen med kanel, du kan også sagtens bruge en skål og en gaffel til at mose dadlerne.
  4. Jeg har brugt bløde dadler, derfor har jeg ikke brugt så meget vand, hvis dine dadler er mere tørre, skal du bruge lidt mere vand. Tilsæt vandet, hold dog lidt igen, da fyldet ikke må blive for flydende.
  5. Rul dejen ud på bordet til en stor firkant. Husk at putte lidt hvedemel på bordet, så dejen ikke hænger fast.
  6. Tilsæt herfter fyldet helt ud til kanterne, se nedestående billede.
  7. Rul dejen sammen, og skær stykkerne i ca. 2 cm tykkelse, se nedestående billede.
  8. Lad sneglene hæve i ca. 1 times tid.
  9. Sneglene skal have 8 minutter på varmluft i 200 grader.
  10. Velbekomme 🙂

img_9382 img_9383

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mælkefri - jordbær moussekage