VEGAN DONUTS

Vegansk juleaften

Jaaaa! Endelig blev det d. 24 december, en dag jeg har glædet mig til! En dag der er fyldt med kærlighed og ekstra hygge.  I aften skal min kæreste og jeg holde juleaften hos mine forældre sammen med min bror, mormor og hendes kæreste. Hvilket jeg glæder mig til, da min bror arbejder meget og derfor ser vi ikke hinanden så ofte, men i aften har han fri – dét er jeg vild med!

image1-1uge 31

I går lavede min kæreste og jeg alle forberedelserne til vores julemad, da alle andre i min familie skal have and og flæskesteg. I år har vi valgt at lave linsesteg, da det simpelthen var det vi var mest vilde med. Vi skal derudover have alm. kartofler, brun kartofler, sovs, rødkål, chips og risalamande, ligesom de andre i min familie. Det er andet år i træk jeg ikke skal have den traditionelle julemad, og i år har jeg brugt en del timer i køkkenet for at finde vores julemiddag, da jeg gerne vil gøre det til en tradition, især nu hvor vi venter vores datter.

Mange har spurgt om vores datter skal spise kød, når hun kommer til verden. Svaret er enkelt og kort, vi kunne aldrig drømme om at servere kød for hende, da det simpelthen ikke giver mening for os. Når vores datter er stor nok til selv at tage sine valg, så skal hun selvfølgelig have lov til selv at vælge, men indtil da, vil vi kun servere den mad som vi selv spiser.

I går læste jeg en artikel ‘Det bugner med steg og and, men ikke alle spiser kød – sådan undgår du konflikt”. En artikel der på mange måder rammer plet. Hvis du som gæst eller som vært får besøg af én, som måske har fravalgt kødet, synes jeg der er en god idé at læse denne artikel. For mange handler juleaften om maden og hyggen, det gør dét også for vegetarer og/eller veganere. Derfor; lad nu aftenen blive en fest – det er i bund og grund det vi alle har lyst til.

Glædelig jul, jeg håber i får en helt fantastisk dag 🙂

2 kommentarer

 • Tine

  Hvor er den kjole fra på billedet? 😊
  Jeg står nemlig selv og mangler en pæn kjole til min gravide mave, og den er ret fin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Hej Tine.
   Den er fra nelly, men det er ikke en ‘graviditetskjole’, men der er massere af stræk i den, så den passer fint 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEGAN DONUTS