Havregrynskugler med et twist

Risalamande uden mælkeprodukter

Vi fik også lavet den her lækre risalamande ved sidste års juleaften. Familien var ret begejstret og kunne faktisk ikke smage forskel på en, som er lavet med komælk. Jeg synes selv at den her version er mere cremet, faktisk ligesom risengrøden. Den opskrift kan du finde HER

image1

Ingredienser:

  • Risengrød
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 250 ml soya fløde – kan findes i diverse supermarkeder
  • 150 gram smuttede mandler (se hvordan du smutter mandlerne længere nede i opslaget)
  • 2 dl kogende vand til at smutte mandlerne

 

Tilberedning:

  1. Den færdiglavede risengrød skal være kold før du laver den til risalamande, lav den gerne dagen før.
  2. Kog vandet og fordel mandlerne i en skål.
  3. Hæld det kogende vand over mandlerne, og lad dem stå i 2 minutters tid.
  4. Hæld derefter det kogende vand fra og skyld mandlerne direkte med koldt vand.
  5. Hvis mandlerne endnu ikke er bløde, gøres dette en gang til.
  6. Smut derefter mandlerne med fingerne, det skulle gerne være nemt at få skallen af.
  7. Pisk soya fløden, så den bliver fast, den skal piskes i lidt længere tid end komælks fløde.
  8. Skær en vaniljestang på midten og skrab kornene ud og ned i soyaskummet.
  9. Vend soyaskummet lidt efter lidt i risengrøden, rør godt rundt til det hele er fordelt sammen.
  10. Sæt risalamanden på køl indtil den skal spises, server lun kirsebærsovs til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrynskugler med et twist