Bløde øko grovboller

Havregrynskugler med et twist

Okay, den her opskrift er virkelig lækker! Især hvis jeg selv skal sige det 😉

img_8032

Opskriften giver ca. 20 kugler.

Ingredienser:

  • 250 gram havregryn
  • 125 gram smørbar
  • 5-10 bløde dadler (juicy dates, ellers skal de ligges i blød først)
  • 2. spsk kakao
  • ca. 1 tsk romessens
  • 6 kiks (eller pebernødder)
  • Bronzestøv
  • Groft kokosmel
  • Flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Bland smøret godt med havregrynene, smøret skal ikke smeltes.
  2. Hvis du har en foodprocessor, så bland det hele i denne – kakao, romessens og massen af smørbar og havregryn, hvis ikke gøres det i hænderne.
  3. Tilsæt dadler – husk at fjerne stenene. Kør foodprocessoren indtil du får en fast masse.
  4.  Massen skal nu helst være våd, så krymmelet kan sidde fast, hvis ikke så tilsæt flere dadler.
  5. Put kiksene (eller pebernødder, hvis det er det du har valgt at bruge) i en pose, og kværn dem godt, til små stykker, som skal blandes med resten af massen.
  6. Rul kuglerne i en passende størrelse og rul dem derefter i evt. kokosmel og 1 tsk. bronzestøv – eller flormelis.

image1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde øko grovboller