''Jamen hvad skal du så spise juleaften?''

Bløde øko grovboller

Hvem elsker ikke hjemmelavede boller, som er bløde og sprøde?

Det bedste er når bollerne kan gemmes til dagen efter hvor de stadig er bløde og lækre. Jeg har ofte lavet boller, men må indrømme, at de nogle gange er blevet lidt for hårde og kedelige, men den her opskrift er lige i skabet – hvis jeg selv skal sige det 🙂

image1

 

Opskriften giver ca. 16 boller.

  • 450 ml vand
  • 50 g smørbar fra naturli’
  • 50 g gær øko
  • 1,5 tsk. salt
  • 250 g grahamsmel øko
  • 100 g rugkerner øko
  • 450 g hvedemel øko
  • Sesamfrø til at toppe bollerne med øko
  • Aquafaba  (vandet fra dåsebønner) øko

Fremgangsmåde

  1. Smelt smøret i en gryde, på lav varme.
  2. Opløs gæren i vandet og i det smeltede smør.
  3. Tilsæt saltet, grahamsmel, rugkerner og hvedemel.
  4. Lad dejen hæve i 45 minutter – gerne længere hvis muligt, dejen må gerne være lidt våd.
  5. Når dejen er hævet, formes bollerne.
  6. Lad dem hæve yderligere i 30 minutter.
  7. Inden bollerne kommes i ovnen pensles de med aquafaba, efter kommes der sesamfrø på.

Aquafaba gør at sesamfrøene sidder bedre fast på bollerne, gør at det er lidt sjovere at nyde bollerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

''Jamen hvad skal du så spise juleaften?''