Veganske bounty toppe m. hvid choko

Ting jeg er træt af at høre som gravid…

Jeg er netop kommet ind i det sidste semester af min graviditet, og jer som følger mig på Instagram, har kunne læse, at jeg var til scanning sammen med min mor og mormor i går. Jeg har altid fået den bedste behandling, hver gang jeg har besøgt Lille Liv – som både har en klinik  i København og i Hvidovre. Det var meningen det skulle være en almindelig scanning, men den søde sygeplejerske viste os min lille pige i 3D – som var en helt vild oplevelse.

fod

Se lige min datters søde fod 😀

men… der er et par ord jeg har hørt en del gange i gennem min graviditet, som jeg ikke ved hvordan jeg skal forholde mig til. De fleste siger det i en god mening, men mange gange kan det misforstås – og tolkes på en helt anden måde.

#1 MÅ DU GODT DET?

Især i træningscentret er jeg træt af at høre de ord. Ja, jeg føler min mavefornemmelse og mærker efter i min krop, og hvis jeg ikke føler mig tilpas i en bestemt øvelse, så finder jeg et alternativ og tager den derfra. De fleste læger og jordemødre siger man skal blive ved med at træne, hvis du har været vant til at træne inden din graviditet – selvfølgelig med forbehold. Jeg får mere overskud og føler mig mindre træt, efter jeg har brugt min krop.

 #2 NYD DET…

Jeg aner ikke hvordan jeg skal forholde mig til de to ord, men jeg har hørt dem så mange gange igennem min graviditet. Hvad er det folk, tror man ikke nyder? Nyd hinanden, nyd din søvn, nyd din frihed… JEG NYDER MIN GRAVIDITET! Jeg nyder at være gravid, at kunne mærke min lille pige, hver evig eneste dag.

#3 BARE VENT…

Det er i forlængelse af det forgående punkt, men hvad er det jeg skal vente på? Det eneste jeg ikke kan vente til, er at blive mor 🙂

#4 FÅR DU NU OGSÅ JERN NOK?

De fleste der stiller det spørgsmål, er på grund af uvidenhed, og de selvfølgelig gerne vil barnet og mig det bedste. Men 90 % af de anbefalede fødevarer man skal indtage for at få mere jern, er planter, så jeg tror ikke man skal være så bekymret. Derudover indeholder f.eks. sesamfrø, sojabønner, tang, alger, cornflakes og hørfrø 7 gange mere jern pr. 100 gram end oksekød. Og en anden grund til at oksekød og fisk f.eks. bliver anbefalet som høj kilde til jern, er at koen selv spiser et højt indhold af jern (sojabønner, hvideklid, majs(cornflakes er lavet af majs)). Fisken indeholder meget jern, fordi den spiser mindre fisk og skaldyr som har spist tang og alger.

#5 SÅ KAN DU SPISE FOR 2.

Den klassiske – de fleste ved det er en skrøne, men det er stadig en kommentar man må høre for. og ja sorry to say – for mange andre gravide, en dårlig undskyldning for at spise mere eller mindre usundt.

giphy

2 kommentarer

 • Mette

  Hej
  Kom lige tilfældig forbi din blog og det her indlæg. Ikke fordi jeg træner og spiser som dig, så på den måde er det ikke om træning og mad jeg hører (gode råd/meninger jeg ikke har bedt om), men hvor er det pudsigt at fordi man er gravid, så mener andre at de har ret til at i talesætte alt. “Nyd det”, “bare vent”, og for vores vedkomne også “dårlig planlægning” fordi jeg har termin 26/12. For os er det ikke dårlig planlægning det er et ønskebarn, som vi måtte igennem flere spontane aborter inden og frygt for vi aldrig ville få lov til at opleve at blive forældre. Så for os er det helt perfekt og baby er mere end velkommen uanset dato 🙂
  Undskyld den lange kommentar, dit indlæg, var bare lige så rammende på de følelser jeg også sidder med, som højgravid.

  Glædelig jul og rigtig godt sidste trimester til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Hej Mette.
   Dejligt du har lyst til at læse med! 🙂 og tusind tak for din kommentar.

   Hold da op, den er også hård! Utroligt hvad man skal udsættes for, fordi man har baby i maven, man skulle tro folk synes det er okay med deres råd og meninger.
   Hvor er det fantastisk i har fået et jule mirakel inden det nye år, uanset dato!! Stort tillykke til jer, så er der ikke længe til den lille melder sin ankomst, det kan jo være når som helst 🙂 det er fantastisk.

   Glædelig jul til jer også og endnu engang stort tillykke, det bliver et helt fantastisk år vi begge kommer ind i.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske bounty toppe m. hvid choko