5 tips til at leve grønnere

Jeg skal føde på en privatklinik.

Som overskriften siger, så har min kæreste og jeg valgt at føde på en privatklinik, hvor jeg før har været tilknyttet Hvidovre hospital, hvor alle mine scanninger foregik. Jeg har altid haft i tankerne at jeg ikke ville føde på et hospital. Jeg har selv førhen arbejdet på et hospital, og jeg ved hvor travlt der kan være, da sygeplejersker og læger er max pressede. Det er heller ingen undtagelse for Hvidovre hospital, da de mangler en del jordemødre, og derfor lå min 1. jordemoder samtale først i uge 28, hvor man normalt vil komme til jordemoder omkring uge 14, og det viser lidt hvor ekstra travlt der er. 

Min kæreste og jeg var til et møde med Storkereden Roskilde, for godt og vel 3 uger siden. Vi blev taget godt imod af den sødeste jordemoder i de hyggeligste omgivelser. Mødet gik rigtig godt og vi fik en rundvisning i huset. Der er de mest rolige omgivelser, en dejlig stor stue med eget badekar, køkken, toilet osv. Det var som at være hjemme, uden rigtigt at være det.

En ting der betyder meget for mig igennem min fødsel, er at det hele skal gøres så naturligt som muligt, altså ingen medicinsk smertelindring, samt fødselsmetoden skal gøres mest naturligt. Jeg skal derfor ikke ligge på en briks og presse – men derimod presse med tyngdekraften. Når man skal føde på en privatklinik er der ikke mulighed for medicinsk smertelindring, man har derimod fokus på naturlig smertelindring. Der er heller ej læger på stedet, men udelukkende jordemødre, så hvis der skulle ske komplikationer ved selve fødslen, bliver man automatisk sendt på hospitalet, sammen med sin jordemoder.

Da min kæreste og jeg tog derfra var vi ikke et split sekund i tvivl, at det var der vores lille pige skulle komme til verden. En anden ting, som jeg har fokuseret meget på under min graviditet, er at min kæreste er ligeså meget en del af fødslen og graviditeten, som jeg er. Derfor betyder det meget at min kæreste bliver draget ligeså meget ind i det. I forhold til fødslen, er det enormt vigtigt at min kæreste ved hvad han skal gøre og ved hvordan han kan hjælpe mig bedst muligt. Det er netop noget Storkereden også koncentrerer sig meget om, at manden skal inddrages så meget som muligt.

image1

Uge 26

Jeg er netop kommet hjem fra mit første jordemoder besøg, som gik super godt. Det var dejligt endelig at snakke med en jordemoder, og få svar på alle de spørgsmål, som kommer igennem graviditeten. Lille fisen vokser som hun skal og er super aktiv, så det er bare dejligt betryggende.

2 kommentarer

 • Anette

  Hej Kristina,
  er lige faldet over din blog, og har læst dette indlæg. Det lyder rigtig meget, som et indlæg jeg selv kunne have skrevet for et år siden. Jeg ville føde hjemme, ikke have smertelindring, og jeg skulle hvertfald ikke ligge ned og føde. Derudover ville jeg bevæge mig en masse, da jeg havde lært ved privat fødselsforberedelse, at det var godt. Det eneste jeg “overholdte” var ikke har få smertelindring.
  Det viste sig at bettepigen lå forkert, og efter mislykket vendingsforsøg, måtte jeg sige farvel til hjemmefødsel. Da det var en forholdsvis hurtig fødsel (11,5 time fra første ve til hun var ude, med knap en time presseveer) ville min krop ikke andet end at ligge ned (dette var jeg heldigvis blevet forberedt på kunne ske til fødselsforberedelse).

  Hvorfor skriver jeg dette til dig? For at fortælle dig det er fint, man gør sig nogle tanke, men lås dig ikke for fast på det. Måske varer din fødsel i 48 timer, og du vil have brug for smertelindring for at komme igennem det, eller måske bliver det en hurtig fødsel, og din krop beder dig om at ligge stille 🙂 Held og lykke med din forekommende fødsel, det er det vildeste! Et godt råd – tag middaglure når du nærmer dig termin. Fik jeg ikke gjort lige den dag jeg fik veer, som kom kl 16, og var helt færdig omkring kl 24, og der havde jeg lige 3,5 time endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kristinahoffmann

   Hej Anette.
   Jeg forstår udemærket hvor du gerne vil hen. Jeg håber dog ikke du har læst mit indlæg, og troet jeg var på en lyserød sky – for vi ved begge der ingen forudsigelighed er. Nej, jeg ved ikke om jeg skal sættes i gang, om jeg går over tid, om jeg bliver overflyttet til hospitalet. Men jeg har gjort mig nogle forestillinger, om hvordan jeg tror jeg gerne vil have det skal være, som jeg skriver i mit indlæg er det vigtigste også at min kæreste ved hvad han skal gøre, og ved hvad han kan forvente, og det behov kunne hospitalet ikke opfylde, og derfor føler jeg mig tryg ved at føde hos Storkereden, da jeg ved de har tid til mig, jeg har en jordemoder som er der 100% for mig igennem hele forløbet.

   Tusind tak for din besked og tak fordi du læste med 🙂

   // Kristina.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 tips til at leve grønnere