Er vi blevet gift i Las Vegas?

Veganske kanelsnegle

Endelig! Fik jeg taget mig sammen til at skrive opskriften ned på mine yndlings kanelsnegle!image1

Dej:

  • 25g gær
  • 25g plantemargarine
  • 200ml lunkent vand
  • ½ tsk. salt
  • 350g hvedemel

Fyld:

  • 100g brun farin
  • 50g plantemargarine
  • 1 tsk. kanel
  • (Kagecreme fra Dr. Oetker)
  • Soyamælk – læs på pakningen, hvor meget der skal bruges til 1 brev kagecreme

image1-1

Hvis du ønsker at lave kanelsneglene med kagecreme, kan du sagtens gøre det. Du skal bare huske at købe kagecreme fra Dr Oetker (den eneste jeg kender til, som er vegansk)

Hvis du har valgt at lave dem med kagecreme, skal kagecremen og soyamælken piskes sammen, så det bliver til en fast masse, stilles herefter på køl.

Gæren opløses i vandet og plantemargarinen smeltes i en gryde. Plantemargarinen, saltet og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, æltes derefter godt sammen, så det bliver til en dej. Skal hæves i 1 time, gerne med viskestykke over.

Fyldet: Smørret smeltes i en gryde, kanel og brun farin blandes godt sammen, det må ikke være en helt tynd masse, gerne lidt ‘fast’.

Rul dejen ud til en stor firkant (husk at putte mel på bordet, så dejen ikke sidder fast på bordet.) Put så kanelfyldet på dejen i et tyndt lag, gerne helt ud til kanterne. Kom derefter et tyndt lang kagecreme ud over kanelfyldet. Rul derefter dejen tæt sammen til en pølse, skær derefter pølsen ud, ca. 3 cm i bredden.

Læg sneglene på bagepladen (eller i en form, som billede 1, husk at smøre formen med plantemargarine), du må gerne trykke stykkerne lidt flade. Skal hæves imens ovnen bliver varm, sneglene skal have 200 grader i cirka 7-9 minutter.

Toppes til sidst med det resterende kagecreme, velbekomme 🙂

image2-1

2 kommentarer

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er vi blevet gift i Las Vegas?