New York City

Gammeldags æblekage uden laktose

fb4f9d36-f90a-49f2-8451-aed8efcbc195

Smager helt fantastisk, især dagen efter, hvis det altså er mere tilbage  😉

 

Vi har simpelthen så mange lækre æbler fra vores æbletræ. Derfor måtte jeg i går, prøve at kaste mig ud i at lave æblekage, som jeg ikke har fået i utrolig mange år. Jeg elsker smagen, især når den er sød og knasede på samme tid.

 

Ingredienser:

Selve æblegrøden:

  • 500g skrællede æbler (uden skrog)
  • 1/2dl vand
  • 1 vaniljestang
  • Muligvis lidt sukrin eller sukker

Tilbehøret:

  • Soya piskefløde fra alpro (den lille røde)
  • Rasp

Opskrift

  1. De skrællede æbler puttes i en gryde, sammen med vandet og hele vaniljestangen, lad det kommer op og koge, hvorefter det skal stå og simre til æblerne er til at mose (ca. 10-13 minutter).
  2. Efter æblerne er bløde skal du enten mose dem med en gaffel, eller bruge et piskeris. Smag til og put eventuelt sukrin eller sukker i, hvis du ønsker æblemosen sødere – lad det køle af.
  3. Soya piskefløden piskes, behøver ikke at være helt ‘stift’.
  4. Når æblemosen er kølet af, putter du det op i et glas eller en skål, hvor du skiftevis putter æblemos, rasp og  soya skummet. Simpelt og enkelt 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Hvad synes du om indlægget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New York City